Az öregedés épp úgy hozzátartozik az ebek életéhez, mint az emberéhez. Ellenben tehet azért egyet s mást, hogy megkönnyítse kedvence számára ezt a korszakot. Az idős állat igényeihez igazított étrend és senior kutyatáp egészséget és vitalitást hozhat számára.

lóban szükségük van speciális senior kutyatáp eledelre? Igen, mivel a változások és a kisebb fájdalmak a kor természetes velejárói.

Az idősödő állatok nyugodtabbak lesznek és kevesebbet mozognak. Emésztésük lelassul és beleik teljesítőképessége is alábbhagy. Ennek olyan emésztési problémák lesznek a következményei, mint a székrekedés, puffadás vagy hasmenés. Gyakran fájnak a fogaik rágáskor és ízérzékelésük sem a régi.

A felvett táplálék már nem izommá, hanem zsírrá alakul át, ami túl súlyhoz vezethet. Csakhogy tápanyagok, mint a vitaminok és az ásványi anyagok, az idősebb állat számára is létfontosságúak. Fontos, hogy senior tápot adjunk kedvenceinknek.

Az L-karnitin és az antioxidánsok, mint a C- és E-vitamin, erősítik kedvence immunrendszerét.

Az omega-6 zsírsavak a lenolajban találhatók meg, míg az értékesebb omega-3 zsírsavak a halolajban, mint pl. a lazacolajban fordulnak elő, amely utóbbiak nemcsak a szőrre vannak pozitív hatással, hanem támogatják az ízületeket is.

A kondroitin vagy a glükózamin ugyanígy pozitív hatással van az ízületekre és csontokra, amelyek pl. a zöldkagylókivonatból nyerhetők.

Az idősebb kutyáknál gyakrabban előfordulnak emésztési zavarok, mint az aktív felnőtt állatoknál. A lassabban működő bélrendszer nem ritkán székrekedéshez vezet. Ezért könnyen emészthető tápra van szükség. Így kedvence idős korában is fitt és életerős marad, valamint teljes mértékben élvezni tudja a friss levegőn tett napi sétát. Azoknál az ebeknél, akik bizonyos betegségekben szenvednek vagy elhízással, illetve étvágytalanság okozta alultápláltsággal küzdenek, segíthet egy speciális táp a panaszok csökkentésében.

  • Senior tápok a boltban:
Purina DogChow Senior, BritCare Lamb, Rice az egészséges ízületekért

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük