Ha szeretnéd, hogy a hűvösebb hónapokban is energikus és egészséges maradjon a kutyád, érdemes már most gondolnod az immunerősítésre. Ugyanis ha most felkészíted a kutyád szervezetét a mínuszokra, biztos lehetsz abban, hogy nem gyengül le a legzordabb télben sem.

Miért fontos az immunerősítés?

A különböző életmódot folytató kutyáknak más – más okból fontos az immunerősítés, kivétel azonban nincs közöttük. A lakásban élő, valamint a kinti – benti kutyusokat főként azért érinti ez a dolog, mert az ő szervezetük igen nagy hőmérséklet ingadozásnak van kitéve, mikor elhagyják a meleg lakást egy – egy séta alkalmával. Pláne, hogy rendszerint kora reggel és este kerül erre sor a gazdik napirendje miatt, amikor mindig egy kicsit hűvösebb van odakinn.
Ám ugyanúgy fontos odafigyelni az udvaron élő kutyák egészségére is, hiszen a kemény mínuszok őket is megviselhetik akkor is, ha bélelt kutyaházban töltik az éjszakákat.
Szintén kiemelendők a munkakutyák, akiknek nem csak az udvaron bóklászva, de a terepen is helyt kell állniuk. Hogy erősíthetem a kutyám immunrendszerét?

Számos különböző módszer létezik az immunrendszer erősítésére. Ennek egy igen erős alapja a megfelelő minőségű és mennyiségű napi táplálék, valamint az ivóvíz biztosítása, hiszen ezek segítségével már kialakul egy alapvető egészséges állóképesség, valamint feltöltődnek a vitamin – és ásványi anyag készletei is. Emellett azonban több különböző tippünk is van számodra, melyek segítségével tovább erősítheted kedvenced immunrendszerét. jól jöhetnek a különböző vitaminkészítmények pl Sheila immunerősítő, Farkaskonyhás immunerősítő. Nálam a boltban megvásárolhatóak!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük