Bővebben…

A kutyánál és macskánál is egyre gyakrabban figyelhetők meg a modernkori emberre is jellemző úgynevezett „civilizációs” betegségek. Ide tartoznak többek között a daganatos megbetegedések, az érrendszeri betegségek, a különböző emésztőszervi betegségek, az elhízás, a különféle ízületi bántalmak, a csontritkulás, és a depresszió is. Ezek kialakulásának főbb okai az állatoknál is, a mozgásszegény életvitel, a nem megfelelő takarmányozás és a környezeti ártalmak.

Leggyakoribb problémák és megoldásuk:

kijárós macskáknál és kutyáknál gyakran előfordul a romlott ételek, dögök illetve toxikus anyagok „bezabálása” amely komoly gyomorbántalmakhoz és mérgezésekhez vezethet. A Vitapolban lévő huminsavak antibakteriális és toxinkötő hatásuknál fogva segítik a szervezet védekezését az ilyen váratlan fertőzésekkel szemben, és elősegítik a toxikus anyagok kiürítését.

  • a táplálkozásból vagy betegségből eredő hasmenés nagyon legyengíti az állatokat és érzékennyé teszi más kórokozókkal szemben. A Vitapolban lévő huminsav nagy fajlagos felülete és micella szerkezete miatt az aktív szénnél is hatásosabb adszorbens. Megköti és kiüríti a szervezetből a bélfalat irritáló, toxikus anyagokat, vírusokat, ezáltal csökkenti/megszünteti a hasmenéses tüneteket.
  • táplálkozásból vagy betegségből eredő hányás esetén a gyomornedv irritálhatja a nyelőcsövet illetve a gyomor pH –ja felborulhat. A Vitapolban lévő huminsavak nagy felületi aktivitásuknál fogva rátapadnak a nyelőcső nyálkahártyájára és egy film réteget képezve megvédik a gyomornedvtől. Emellett magas ionpotenciáljuk miatt képesek helyreállítani a megfelelő pH –t a gyomorban.
  • kutyánál gyakran előforduló probléma a különböző eredetű gyomorfekély kialakulása. Ennek oka lehet táplálkozási, vagy gyógyszeres kezelés következtében kialakult (például izületi beteg kutyák nem szteroid gyulladás csökkentővel való kezelésekor), illetve idegi alapú (stressz, terhelés). A gyomorfekély állapotát jelentősen súlyosbíthatja a seb bakteriális fertőződése. A Vitapolban lévő huminsavak baktericid hatásuknál fogva képesek megelőzni illetve megszüntetni a fekélyek bakteriális fertőződését, nagy felületi aktivitásuk által a fekély felületén védőfilmet képeznek a gyomorsavval szemben és az enzimatikus folyamatok serkentésével előnyös hatásuk van a sejtregenerálódásra.
  • a gyomorfekélyhez hasonló betegség a főleg Németjuhász kutyákra jellemző vastagbélgyulladás. Az okai szintén szerteágazóak lehetnek a táplálkozástól a bélbaktériumokra adott túlzott immunválaszig. A Vitapol jótékony hatása ennek kezelésénél is a huminsavak korábbiakban leírt antibakteriális és filmképző tulajdonságaira vezethető vissza. Valamint a hasmenés enyhítésével lassítja a táplálék áthaladását a bélben, ezzel csökkentve a bélfal további irritációját.
  • Kölyökkutyák parvo és corona vírusos bélgyulladásának fő tünetei az erőteljes hányás és hasmenés. Ennek következtében nagy a vízveszteség és felborul a bélflóra. A Vitapolban lévő huminsav a szerves savakhoz hasonlóan táplálja a bélbaktériumokat, és magas ionpotenciáljának köszönhetően segít helyreállítani a megfelelő gyomor pH –t így regenerálja a bélflórát. Képes rátapadni a vírusok fehérje burkának pozitív töltéseire, ezáltal meggátolni a megtapadásukat és replikációjukat.– a kutyák ízületi gyulladása sok esetben nem csak idős korra alakul ki, hanem a nem megfelelő táplálkozás és a gyenge immunrendszer következtében már fiatal kortól is jelentkezhet. A Vitapol összetett hatásai révén segíti az ízületi gyulladások megelőzését. Komplex képző hatása miatt javítja a tápokból a mikro és makro elemek felszívódását, ezáltal segíti a kölyök kutyák csontrendszerének megfelelő felépülését. Immunrendszer erősítő hatása miatt pedig segíti a védekezést a szervezetet gyengítő kórokozókkal szemben. A fenti tapasztalatok alapján javasoljuk a kutyák és macskák táplálékának Vitapollal való kiegészítését a hosszú egészséges életük biztosítása érdekében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük